Varmaan montakin juttu, vaikka laittaa kierrätykseen, mutta vaikka näin:

Meillä oli vanha, ihanan toimiva haalari vaunuissa nukkumiseen viime talvena ja tämä pakkauksen haalari jäi oikeastaan käyttämättä. No vielä tämänkin talven päiväunet nukutaan meillä mieluiten vaunuissa ja nuo tekniset ulkohaalarit eivät oikein nukkumisessa ole parhaita. Joten tuumasta toimeen ja sakset käteen:

Eli haarasauma auki.

Sitten otetaan (siis ostettu valmiiksi) pala tikkikangasta ja otetaan noin silmämääräinen kaava haaraosasta.

Ja leikataan haaralevikkeet.

koska toppakangasta minulla ei ollut ihan riittävästi, niin jouduin kertaistamaan tikkikankaan vielä yhdellä kerroksella vanua ja flanellia.

Silmä tarkkana touhujani seuraa myös Velmu, norski kissamme.

sitten vain saumurilla huolitellaan sekä haarasauma että nuo haaranlisäkkeet.

Ja sitten ommellaan lisäke haaraosaan, samoin takapuolelle.

Sitten lopusta tikkikankaasta kaksikertainen pussi saumurilla ommellen.

Ja sitten vain pussi ommellaan kiinni haalarin alaosaan ja nukkumapussi on valmis. Hihat ja huppu ovat muuten ihan ok ja nyt sitten haarassa ja jaloilla on riittävästi tilaa.

Koska olen tuumasta toimeen ompelija ja siis en todellakaan ammattilainen, jälki ei varmaan ole kaikkein siisteinpä, mutta toimii. Olen ehkä loukannut joitakin ystäviäni, kun en ole suostunut ottamaan vastaan mitään ompeluksia. En nimittäin nauti itse prosessista, vain lopputuotteista:)

Lisäksi en halua ommella mitään tylsää ja tosiaan ompelujälkeni on taiteellinen... Olen toki tyttärelle ja itselle luonut juhlamekkoja ja lapsille käyttövaatteita yms.